vineri, 12 martie 2010

Tara noastra e o comoara de academicieni comandata

E prima data cand fac un post politic, nu ca nu as fii avut nimc de spus pana acum dar sincer ma doare in pula de ce se intampla in tara asta, ca oricum oricine ar fii la putere, oricine ar conduce tara tot in acelasi cacat ar baga-o.
Dar  in ultimile 2 zile stririle de la la tv ma uimesc din ce in ce … (na sunt in concediu si am timp sa ma uit la tv :D)

1. Primul nostru ministru Emil Boc, satul de crescut gaste, cosit iarba si taiat lemne la circular si ce a mai facut el,  a zis: "dupa  liceu dau al Drept". Ghinionul a facut sa pice, na pe vremea lu Ceausescu trebuia sa inveti sa intrii la o facultate nu erau cacaturi de facultati ca Spiru de dadeau diplome pe banda. Premierul nostru, dibaci de fel a facut ce a facut sa scape de armata cu gandul ca anul viitor sa se intoarca.

Marea probelema a fost ca anul urmator cand a fost la admitere a realizat ca se schimbasera materiile si a trebuit sa dea la Facultatea de Istorie si Filosifie, pentru ca era singura la care putea sa dea cu materiile pe care le invatase. Acum pe bune intradevar nu era ca pe vremea noastra sa ai net si siteuri sa aflii dar totusi timp de un an cred ca cumva se putea interesa si afla ce materii trebuie sa invete nu sa se duca si sa vada: “Vai nu se mai dau astea la drept … dar ca sa nu ma intorc la CAP sau sa ma duc in armata sa dau la o facultate la care se dau materiile stiute de mine”
Oricum situatia e destul de penala sa pierzi un an de zila sa inveti ceva si sa nu iti mai trebuiasca… oare la acelasi interes il mana si cand conduce tara noastra? Articolul de unde m-am inspirit il gasiti aici


2. Basescu Academician nu stiu cum se numeste exact in literature ce imi inspira mie aceste 2 cuvinte dar sunt sigur ca are legatura cu antiteza (cred… literature pentru mine este un mare mister ). Astazi 11 Martie Academia Oamenilor de Stiinta din Romania l-a numite pe Traina Basescu membru onorific doar pentru ca le-a dat un sediu si pentru ca a facut din saracii academicieni bugetari.
Acum umila mea parere de mucos de 24 de anii e ca daca esti sau te pretezi academician e ca nu te vinzi ca manelistii pentru niste banii lipiti de frunte plus ca sa chemi pe cineva in comunitatea ta excusivista trebuie sa fie cineva care la fel exceleaza intr-un domeniu anume. Ei bine Basescu in ce pula mea exceleaza in marinarit nu e chiar o stiinta , in injurat pe barca?, in jocuri de culise?, in mintit?, in tepuit?,in manipulate si manverat?. E la fel ca si atunci cand Leana era doctor conferentiar……….honoris cauza  Elena Udrea aa Basescu ptiu Ceausescu.
Propun ca pe viitor la Academie sa devina membru si Nicolae Guta, pentru aportul care l-a adus folclorului romanesc, si Imparatul Iulian pentru el si supusii lui, pentru dezvoltarea si imbunatatirea imaginii Romaniei in strainatate. Unul din articiolele legate de acest subiect le gasici aici

Poate postul meu pare lipsit de cine stie ce baza si probabil si este dar inca o data ma doare fix in pix de tara asta si de conducatorii ei si ce se intampla cu ea intrucat oricine ar conduce-o tot intr-un mare cacat o baga, si orice s-ar intampla cu mine ca si individ sau ca si un membru al unei clase sociale este lipsit de importanta pentru conducatorii tari noastre.


Later edit: Traian Basescu refuza titlul oferit de Academia Oamenilor de Stiinta din Romania, spunand ca ceea ce a facut pentru AOSR a fost doar obligatia de serviciu. Mai multe detalii aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu